Pisarniški stoli in ležalniki

Sedenje na pisarniškem stolu lahko skozi daljše obdobje povzroči bolečine v križu oz. poslabša obstoječe težave  z hrbtenico. Glavni razlog za bolečine v hrbtenici leži v statičnem sedežu „pisarniškega „ stola, ki nas sili v nepravilni, statični oz. nepremični položaj hrbtenice.

Stol SLEEPY je delovni stol in počivalnik v enem. Na njem lahko brez težav zaspimo na boku ali na hrbtu ter si odpočijemo utrujene noge.

 

 

Direktorski pisarniški stol Sleepy

http://www.natego.si/si/pisarniski-stoli-g86.shtml
Ker je konstrukcija  hrbtenice namenjena gibanju ter stoječemu položaju, statični položaj hrbtenice povzroča stres v križu, vratu, ramenih, rokah in nogah ter izgubo hrbteničnih mišic, katera so najpomembnejši  telesni element  pri zmanjševanju pritiska na medvretenčne ploščice.

Ko sedimo na pisarniškem stolu nas naravno „nagnjenje“ oz. nagon nezavedno sili v sproščeno nepravilno „puklasto“ sedenje, kar povzroča nategnjene hrbtenične kite ter fasetne sklepe. Skozi daljše obdobje nam nepravilno sedenje povzroči trajne okvare medvretenčnih diskov oz. poslabša bolečine v hrbtenici.http://www.natego.si/si/ergonomis-basic-zdravi-stol-pisarniski-stol-i139.shtml

Ne glede kako dodelan in udoben pisarniški stol uporabljamo, moramo vedeti, da tudi pravilno sedenje na statičnem stolu skozi dalše intervale pušča zdravstvene posledice na naši hrbtenici.

Da se izognemo trjajajočemu  nepremičnemu  položaju hrbtenice moramo redno na vsake 30 min vstati ter izvajati razgibalne vaje za hrbtenico, ki naj trajajo do nekaj minut.

Že 20 min. sprehod bo pomagal še bolj saj nam pospeši krvni obtok in s tem dotok hranilnih snovi v hrbtenične strukture.

V tem članku smo osredotočeni predvsem na probleme s tradicionalnimi pisarniškimi  stoli, medtem, ko obstajajo na trgu tudi stoli z gibljivim sedalnim delom, kateri spodbujajo gibanje ter nas silijo v pravilno držo hrbtenice.

Običajni pisarniški stoli nudijo danes popolno oporo hrbtenici, saj so izdelani po načelu ergonomičnosti, stoli z gibljivim sedežem (aktivni stoli) pa spodbujajo pravilno držo ter gibanje hrbtenice in s tem krepitev hrbteničnih mišic. Največkrat so aktivni stoli brez naslonjala oz. je le to namenjeno zgolj za krajše počitke- relaksacijo.

V primeru, da imate zdravstvene težave z hrbtenico, se priporoča pred nakupom stola posvet z vašim zdravnikom oz. terapevtom, ki vam bo svetoval kakšen tip stola je primeren za vaše težave- aktivni ali statični pisarniški stol. 

Imate vprašanje v zvezi z bolečinami v križu ali glede uporabe pripomočkov?
Na vsa vaša vprašanja odgovarjamo tudi na forumu.

Članki in nasveti

Spletna trgovina WebyShop :: http://www.webyshop.com