Trgovina natego.si ne obratuje, nakup artiklov ni možen.
Prodajamo blagovno znamko Natego. Več informacij na peroidus@gmail.com
-50%
Natego Horizontal

Natego Horizontal

Koda: MC-0032
Redna cena: 140,00 EUR
Vaša cena: 70,00 EUR
prihranek: 70,00 EUR
Dodatna opcija pritditve preveze za prsi
Obseg okrog kolkov
Dobavni rok: Artikel je na zalogi
00386 51 / 811 765
Video predstavitev izdelka
 
Ocena
 
Natego Horizontal
Ocena: 4/5      , na podlagi 2 glasov
Slabo Odlično
Opis
 

Natego horizontal – "posteljni" natezni pripomoček - odpravi bolečine v križu

 

Hrbtenica je vsakodnevno izpostavljena obremenitvam in prisilni drži, kar hitro pripelje do težav oziroma bolečin.

Za lajšanje bolečin v hrbtenici smo razvili Natego horizontal – posteljni natezni pripomoček. Natego horizontal je preprost, vendar učinkovit pripomoček za ljudi z bolečinami v hrbtenici. Skrivnost delovanja je v natezni sili, ki posredno prek preveze za prsni koš in preveze za kolke enakomerno deluje na celotno hrbtenico. Pripomoček je namenjen za uporabo na domu, saj je zasnovan tako, da ga uporabljamo na postelji. Če pripomoček ni primeren za pritrditev na vaš tip postelje, ga z malo iznajdljivosti uporabimo tudi na drug način (uporaba prikazana na fotografijah). Pripomoček je zasnovan tako, da se ob uporabi počutite kar se da sproščeno. Z Natego horizontal si  sami odmerjate natezno silo na hrbtenico.

Zaradi varne uporabe je sila omejena na maksimalno 50 kg (pazite da ne presežete maksimalne obremenitve saj lahko poškodujete sebe ali pripomoček).

Maksimalna teža uporabnika je 110 kg , maksimalen obseg okrog kolkov (zadnjice) - 130 cm.

 

Velika prednost tega artikla je v tem, da nam med uporabo kri ne sili v glavo, kot se to dogaja pri mizah za raztezanje. Med uporabo lahko brez težav beremo, gledamo televizijo ali pa celo zaspimo.

 

Ideja za uporabnika:

Če pripomoček ni primeren za pritrditev na vaš tip postelje ga lahko uporabljate tudi tako, da škripec fiksirate na npr: železno radiatorsko cev, nogo vaše postelje oz. kateri drugi fiksni element v stanovanju.

 

V kolikor boste uporabili samo spodnjo prevezo za boke in boste raztezanje hrbtenice opravili na tleh sobe vam priporočamo, da naknadno nabavite cca. 1 m2 teflonske folije (najbolj drseč material), katero si boste namestili pod noge in zadnjico. Folije ne nameščajte višje od pasu. Teflonsko folijo potrebujete za lažje drsenje vašega spodenjega dela telesa.

 

Če boste uporabili tudi prevezo za prsi si lahko na zadnji del preveze naknadno zašijete "ježke" kateri se bodo sprijeli s "tapisonom"-tepihom, ki ga imate na tleh.Tako se bo vaš zgornji del telesa fiksiral na tla medtem, ko bo spodnji del neovirano drsel. Tako odpade pritrjevanje trakov prsne preveze na nek fiksni element.V kolikor pa imate na tleh parket ali keramiko, si na prevezo za prsi zašijte gumi trak katerega dobite v naši trgovini.

 

Gumi trak ali ježki na prevezi za prsi rešujejo težavo z pritrjevanjem prsne preveze na nek fiksni element. Uporaba samo spodnje preveze z zgoraj omenjenimi izboljšavami uporabe, vam bo občutno skrajšal čas priprave na terapijo!

 

 

 

 

 

 

 

Skrivnost delovanja je v premišljenem sistemu škripca (klik – klik), vrvi in prevez za pritrditev, ki poskrbijo, da se sila enakomerno porazdeli po telesu.

Tako ustvarjena natezna sila deluje enakomerno na celotno hrbtenico in razbremeni vretenca oz. ukleščen živec, ki povzroča bolečine v hrbtenici.

 


Edinstven učinek

  • Z uporabo pripomočka Natego horizontal si lahko sami odpravite bolečine v hrbtenici.
  • Ob pravilni uporabi pripomočka boste takoj začutili olajšanje.
  • Pripomoček Natego horizontal je majhen, zato ga lahko odnesete s seboj na dopust. Odpadejo tudi različne uteži, ki se uporabljajo pri tovrstnih starejših sistemih.
  • Deluje tudi preventivno in nam tako prihrani čas, denar ter mogoče dodatne zdravstvene zaplete
  • Ob nakupu dobite: 2 x pritrdilna pasova, 1 x škripec ter navodila za uporabo.

 

Ključne besede:  pas za raztezanje hrbtenice, bolečine v spodnjem delu hrbta, bolečine v križu, lajšanje bolečin v križu, dekompresija, dekompresijski, hernija, diskus hernija, spondiloza, išias (lumboishiagija), lordoza, kifoza, lumbago (lumbalgia), stenoza, spinalna stenoza, skolioza, vkleščen živec, stinsjen živec, preščipnjen živec, osteoartroza, fasetni sklepi, osterofiti

 

 

 

Komentarji

Spletna trgovina WebyShop :: http://www.webyshop.com