Trgovina natego.si ne obratuje, nakup artiklov ni možen.
Prodajamo blagovno znamko Natego. Več informacij na peroidus@gmail.com
-28%
Blazina za išias in sedne kosti, išijas, išias

Blazina za išias in sedne kosti, išijas, išias

Koda: MC-0083
Redna cena: 55,00 EUR
Vaša cena: 39,60 EUR
prihranek: 15,40 EUR
Dobavni rok: Artikel je na zalogi
00386 51 / 811 765
Ocena
 
Blazina za išias in sedne kosti, išijas, išias
Slabo Odlično
Opis
 

Ko se bolečina širi iz ledvenega predela hrbtenice v zadnjico, noge in stopala imenujemo  bolezensko stanje oz.okvaro išias. Bolečina je posledica vzdraženega Ishiadičnega živca, ki izhaja iz ledvenega predela hrbtenice L4 - S3. V primeru, da poškodovana medvretenčna ploščica pritiska na živec, zaradi vzdraženosti živca občutimo bolečino. Ishiadični živec potuje iz hrbtenice skozi ali okoli  Piriformis mišice  naprej v spodnji del noge. Piriformis mišica je locirana v okolici zadnjega  žepa vaših hlač.
Išiasu podobne simptome lahko občutimo v primeru, da Ishiadični živec potuje skozi Piriformis in je le ta zakrčena (v krču).V tem primeru ni vzrok bolečine v poškodbi medvretenčne ploščice  temveč v vkleščenosti Ishiadičnega živca v Piriformis mišici.

 

Išias, blazina za sedenje, pripomočki za išias

 

Sedenje na običajnih sedežih in stolih še dodatno vzdraži Ishiadični živec in Piriformis zato se osebe z diagnozo Išias izogibajo sedenju oz. le to težko prenašajo.

Zaradi povpraševanja po pripomočku, ki bi sedenje naredil znosnejše smo v sodelovanju z našimi strankami razvili blazino za sedenje katera občutno zmanjša bolečino zaradi vzdraženega Piriformisa oz.Ishiadičnega živca.


Blazina za Piriformis je načrtovana tako, da popolnoma razbremeni pritisk v predlu zadnjega hlačnega žepa in posledično odpravi bolečine. Kjer je pritisk na piriformis oz. ishiadični živec največji sta izrezani dve luknji dimenzij 13x13 cm. Blazina je narejena v konus oz. klin za pravilno držo hrbtenice.

Bolečine v zadnjici, blazina za piriformis, išias  

 

Blazino za išias (Piriformis) lahko uporabljamo na avtomobilskem sedežu, običajnem stolu ali kar na tleh vaše sobe.

Sestava: PUR pena, pralna, zračna  prevleka iz mikrotkanine z zadrgo.

Dimenzije: 40 x 40 cm  (šxd)

 

Narejeno v Sloveniji.


 

 

Komentarji

Spletna trgovina WebyShop :: http://www.webyshop.com